Німеччина готується узаконити ненадання громадянства антисемітам 

Середа, 25 жовтня 2023, 15:33

Німецький парламент розгляне закон, за яким люди, які вчинили антисемітські дії, ніколи не зможуть отримати громадянство країни.

Про це заявила в середу міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, її цитує агентство Reuters, повідомляє "Європейська правда".

"Наш проєкт нового закону про громадянство, який ми зараз будемо обговорювати в Бундестазі, передбачає чітке виключення антисемітів", – сказала Фезер в заяві, опублікованій після зустрічі з послом Ізраїлю в Німеччині Роном Просором. 

Вона додала, що німецька влада "надзвичайно пильна" щодо прихильників ісламістського угруповання ХАМАС в Німеччині. Фезер додала, що будь-яка така особа буде "переслідуватися за всією суворістю закону".

Нагадаємо, у неділю канцлер Олаф Шольц під час відкриття нової синагоги пообіцяв викорінити антисемітизм в країні на тлі сплеску антиєврейських інцидентів через конфлікт Ізраїлю та ХАМАС.

Після цього Фезер закликала якнайшвидше ухвалити представлений урядом закон про сприяння демократії на тлі мітингів із випадками антисемітизму.

Читайте також статтю про те, як пропалестинські протести розкололи ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: