Швейцарія придбає у США ракети для Patriot на $331 млн

Вівторок, 31 жовтня 2023, 18:57

Федеральний офіс оборонних закупівель Швейцарії armasuisse у вівторок оголосило про підписання з урядом США контракту на закупівлю керованих ракет PAC-3 MSE для зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Про це йдеться в повідомленні Федеральної ради Швейцарії, пише "Європейська правда".

Угоду про придбання ракет для ЗРК Patriot, підписану напередодні, парламент Швейцарії схвалив у межах звіту про швейцарські Збройні сили на 2023 рік.

Очікується, що керовані ракети PAC-3 MSE американського виробника Lockheed Martin будуть відправлені до Швейцарії у 2028 і 2029 роках. Вони забезпечать роботу системи Patriot, яку швейцарські Збройні сили мають отримати з 2026 року.

Реклама:
Нейтральні Швейцарія і Австрія приєднались до європейської ініціативи ППО "Небесний щит"

В armasuisse нагадали, що раніше домовились про постачання нових ракет для комплексу ППО PAC-2 GEM-T.

PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement) є новітнім типом ракет для Patriot і в основному використовується для захисту від боєголовок малої дальності. На відміну від них, PAC-2 GEM-T (Guidance Enhanced Missile, Tactical) призначена для захисту від літаків, безпілотників і крилатих ракет.

Нове озброєння є частиною програми модернізації протиповітряної оборони Збройних сил Швейцарії Air2030. У її межах країна також уклала угоду про закупівлю сучасних винищувачів F-35A.

Як повідомлялось, у Швейцарії зібрали достатньо підписів для розгляду ідеї про запровадження "громадянської служби" для усіх молодих людей, на зразок існуючої строкової служби для чоловіків. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: