Британська розвідка: російська ППО, скоріш за все, справді збила власний Су-35 під Токмаком

Середа, 4 жовтня 2023, 09:07

Британська розвідка вважає дуже правдоподібною новину про збиття російськими силами ППО свого власного винищувача Су-35 над Токмаком наприкінці вересня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну від 4 жовтня.

Розвідка вважає, що 28 вересня російські сили ППО "з високою ймовірністю" збили власний літак Су-35 над Токмаком, і його втрата – непересічна подія, тому що це найпередовіша модель російських бойових літаків і, можливо, лише п'ятий випадок втрати Су-35.

Флот РФ фактично зазнав поразки у Чорному морі – Міноборони Британії

Місце події є відповідним, оскільки Токмак, що за 20 км за лінією зіткнення, зараз – серйозно укріплене місце, і там часто розташований основний командний пункт цієї ділянки фронту.

"Такі командні пункти зазвичай захищають спеціально визначеними для цього системами ППО малої та середньої дальності. Їх майже точно тримають у стані дуже високої готовності, оскільки Україна продовжує завдавати ефективних ударів в глибині тилу противника по подібних цілях", – зазначають в огляді. 

В одному з попередніх оглядів розповідали, що Росія посилила роль авіації флоту для контролю у Чорному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: