Bloomberg: ФРН дасть Україні додаткові засоби ППО для прикриття зернових вантажів

Середа, 4 жовтня 2023, 21:07

Німеччина планує поставити Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, щоб допомогти захистити зернові вантажі від потенційних російських атак.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", стало відомо агенції Bloomberg від джерел.

За словами співрозмовників Bloomberg, ФРН надішле в Україну одну додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T (не уточнюється, якої дальності – малої чи середньої) і "понад дюжину" зенітних самохідних установок Gepard.

Ці засоби ППО, які мають прибути в Україну до кінця року, Повинні забезпечити прикриття зернових вантажів, що прямують до Румунії вздовж південного узбережжя України.

Україна закликала ЄС долучитись до "зернового коридору" без участі РФ

Додаткові системи IRIS-T Німеччина передасть Україні після того, як вони будуть побудовані, зазначає Bloomberg.

Як відомо, Україна в серпні оголосила про створення власного маршруту транспортування сільгосппродукції Чорним морем в умовах російської блокади – після того, як РФ вийшла з Чорноморської зернової ініціативи.

За останні тижні цим маршрутом прийшли 12 суден, але це – незначна кількість у порівнянні з рухом через зерновий коридор, який функціонував у межах "зернової угоди" за підтримки ООН і Туреччини.

Як відомо, для допомоги Україні з експортом свої порти вже запропонували Литва і Хорватія. Греція також пропонує свої порти в Егейському морі як ще один коридор для експорту українського зерна в умовах блокади Чорного моря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: