Зеленський у 30-річчя Євросоюзу закликав розширити ЄС на весь континент

Середа, 1 листопада 2023, 10:20

Президент України Володимир Зеленський у 30-ту річницю набуття чинності Маастрихтського договору заявив, що Європейський Союз повинен розширитись на весь європейський континент. 

Про це Зеленський зазначив у своєму офіційному акаунті в Twitter (Х), пише "Європейська правда".

"Сьогодні Європейському Союзу виповнюється 30 років. Засновницький Маастрихтський договір набув чинності 1 листопада 1993 року, здійснивши сподівання багатьох поколінь на мирну та об'єднану Європу", – зазначив глава держави.

Європі потрібно, підкреслив він, щоб ЄС "розширився на весь континент, без жодних сірих зон". "Наше політичне покоління здатне це забезпечити, і я впевнений, що ми не змарнуємо такий особливий момент", – додав Зеленський.

Реклама:

Він наголосив, що Україна докладає всіх зусиль, аби досягти політичного рішення щодо переговорів про вступ до ЄС цього року.

"Нехай український єврооптимізм слугує більш стабільному майбутньому для всієї Європи!", – додав Зеленський.

1 листопада 1993 року почав діяти Маастрихтський договір – угода про створення ЄС, яка започаткувала Європейський Союз.

Нагадаємо, за даними джерел, Єврокомісія готується оприлюднити 8 листопада позитивну оцінку прогресу України у виконанні кандидатських критеріїв щодо вступу до ЄС.

У вівторок 24 жовтня Зеленський звернувся до колегії єврокомісарів, переконуючи їх у тому, що Україна виконала усі рекомендації Єврокомісії та готова почати переговори про вступ до Євросоюзу.

30 жовтня глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що найближчим часом з’являться новини з "позитивним ефектом" на рух України до членства в Європейському Союзі.

Читайте також про те, як у ЄС змінюють вимоги для вступу держав-кандидатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: