Посольство звернулось до МЗС Польщі через смерть українського водія на кордоні

Четвер, 23 листопада 2023, 18:24

Посольство України в Польщі звернулось до польського Міністерства закордонних справ із нотою у зв’язку зі смертю українського водія, який перебував у черзі кордоні, утвореній через страйк перевізників.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

"Посольство в терміновому порядку звернулося з черговою офіційною нотою до Міністерства закордонних справ Польщі, вимагаючи розблокувати рух вантажних транспортних засобів. Відповідні сигнали доведені також до Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі", – написав Зварич у Facebook.

Дипломат підкреслив, що страйк польських перевізників загрожує життю та здоров’ю людей, спричиняє значну загрозу безпеці дорожнього руху, що дозволяє Польщі за законом розпустити зібрання.

Реклама:
Польські перевізники можуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

"Ми закликаємо польську владу до рішучих дій з розблокування руху і недопущення, щоб українські, польські та іноземні водії вантажного автотранспорту простоювали в багатокілометрових чергах без належних для цього умов – ставали заручниками дій організаторів протесту", – додав він.

Раніше стало відомо, що в Польщі біля пункту пропуску "Корчова – Краківець", де польські перевізники блокують кордон, помер уже другий український водій.

Польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині". Їхня блокада може тривати до 3 січня.

Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: