Польські перевізники заблокували четвертий КПП на кордоні з Україною

Четвер, 23 листопада 2023, 12:23

Польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині".

Про це повідомила ДПСУ, пише "Європейська правда".

"За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, сьогодні близько 10:30 на території Польщі, на дорозі перед пунктом пропуску "Медика" (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів", – йдеться у повідомленні ДПСУ.

На польсько-українському кордоні помер ще один водій

Реклама:

У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

Як раніше інформували польські прикордонники, блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада.

На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1400 вантажівок.

Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легкового транспорту, заявили у ДПСУ.

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускати через кордон.

З 6 листопада на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту у пунктах пропуску "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне" та "Ягодин – Дорогуськ". У зв’язку з чим, станом на ранок четверга, на цих напрямках з боку суміжної сторони на в’їзд в Україну очікують 2600 вантажівок.

Напередодні організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація", оголосив про намір продовжити протест на місяць – до 1 лютого 2024 року.

Напередодні Верховна Рада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: