У Литві перевірять понад 760 іноземців, які отримали громадянство як виняток

Понеділок, 27 листопада 2023, 08:51

Департамент державної безпеки (ДДБ) Литви на прохання Міністерства внутрішніх справ перевірить 761 особу, які за останні 30 років отримали литовське громадянство як виняток.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Перевірку проведуть у зв'язку з появою інформації про те, що деякі особи, які отримали литовське громадянство як виняток, можуть порушувати складену присягу.

"ДДБ отримав від МВС інформацію про 761 особу з проханням оцінити на підставі закону, чи не становлять вони загрози інтересам національної безпеки. У порядку, передбаченому законом, висновки ДДБ будуть передані в Департамент міграції", – йдеться в коментарі литовської спецслужби.

Реклама:

У литовському МВС раніше заявили, що осіб, занесених до цього списку, перевірять за критеріями "загроза національній безпеці" та "підтримка дій держави-агресора".

Після отримання висновку спецслужб подальші рішення ухвалюватиме Департамент міграції Литви.

Нагадаємо, 13 листопада литовське МВС звернулося до Департаменту державної безпеки з проханням перевірити сотні іноземців, які мають литовське громадянство, надане їм у вигляді винятку.

Це рішення ухвалили після повідомлення ЗМІ про те, що російська балерина Ілзе Лієпа, яка також має литовське громадянство, публічно розхвалила президента РФ Владіміра Путіна і його війну в Україні.

Перед цим президент Литви Гітанас Науседа позбавив литовського громадянства російську фігуристку Маргариту Дробязко.

Литовська влада стверджувала, що Дробязко підтримувала тісні професійні та особисті зв'язки з Татьяною Навкою, дружиною Дмитрія Пєскова, прессекретаря президента Росії Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: