Сербська поліція заявила про сім арештів і сотні знайдених мігрантів

П'ятниця, 3 листопада 2023, 17:31

Поліція Сербії у п’ятницю оголосила, що за підсумками операції з боротьби з нелегальною міграцією протягом цього тижня затримали 7 осіб, підозрюваних у контрабанді людей. 

Про це повідомляє AP, пише "Європейська правда".

Масштабні рейди правоохоронців у лісах біля кордону з Угорщиною почалися після того, як минулої суботи на кордоні сталася стрілянина, у якій троє мігрантів загинули і одна людина отримала поранення. 

У четвер поліція заявила, що виявили загалом 738 нелегальних мігрантів, які сподівалися далі потрапити у ЄС. Частину знайшли біля кордону з Угорщиною, але більшість – біля болгарського кордону. 

Реклама:

Затримали 7 осіб, яких підозрюють у сприянні нелегальному перетину кордону. Арешти здійснили у Белграді та місті Суботиця біля угорського кордону.

Правоохоронці заявляють, що за сприяння з перетином кордону мігранти платять по 2350 євро з особи.

Сербія є ключовою країною на так званому "балканському" міграційному маршруті до ЄС. Потік нелегальної міграції на ньому зазвичай зростає з настанням осені, коли штормова погода робить шлях через Середземне море надто ризиковим. 

Останнім часом на кордоні Сербії з Угорщиною почастішали сутички і стрілянина через з’ясування стосунків між бандами контрабандистів. 

Як відомо, низка країн Центрально-Східної Європи відновили контроль на внутрішніх кордонах у межах Шенгенської зони для протидії нелегальній міграції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: