Глава МЗС Британії закликав збільшити виробництво зброї, щоб допомогти Україні перемогти

Четвер, 30 листопада 2023, 08:14

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон закликав західних союзників колективно збільшити виробництво зброї, щоб допомогти Україні на шляху до перемоги у війні проти РФ.

Його заяву на засіданні НАТО у Брюсселі наводить The Telegraph, повідомляє "Європейська правда".

Кемерон зазначив, що НАТО здатний протриматись довше у підтримці України, ніж на це сподівається РФ, додавши, що сукупна економічна міць Альянсу в 30 разів перевищує російську.

Глава британського МЗС закликав країни-члени Альянсу використати свою колективну перевагу для надання Україні достатньої кількості зброї.

Реклама:

Він сказав, що члени Альянсу повинні прагнути підписати більше багаторічних угод з різними країнами, щоб переконати виробників озброєнь збільшити виробництво, аби задовольнити потреби України принаймні на наступні два роки.

"Два тижні тому я був в Україні і говорив, що ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти українцям відбити цю жахливу агресію Путіна. Я буду домагатися консенсусу щодо цієї позиції тут, в НАТО", – сказав міністр перед початком зустрічі.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив, що отримав підтвердження від колег з держав НАТО про готовність до об'єднання їхніх оборонно-промислових комплексів, що також передбачає й інтеграцію українського ОПК.

Як повідомляла "Європейська правда", на зустрічі міністрів НАТО також заперечили заяви, що керівництво ЗСУ не має плану війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: