Росіяни більше не намагаються потрапити в Литву на автомобілях

Понеділок, 6 листопада 2023, 10:28

Литовська митниця заявила, що понад місяць не фіксує спроб в'їзду в країну автомобілів з російськими реєстраційними номерами.

Як пише "Європейська правда", про це BNS заявила представниця Митного департаменту Ірміна Фролова-Мілашене, повідомляє LRT.

За її словами, зараз спроб в'їзду з російськими номерами немає, тоді як за перші два тижні після запровадження обмежень зафіксували 70 випадків. У вересні, після роз'яснення Європейської комісії, Литва вирішила не пускати автомобілі з російськими номерами, якщо тільки вони не прямують до Калінінграда. 

"Зараз такої проблеми немає. Проблема була в перший тиждень, потім ті, хто в'їжджає, дізналися про це і більше не намагаються в'їхати (до Литви)", – зазначила Фролова-Мілашене.

Реклама:
Латвія з лютого конфіскуватиме авто з російською реєстрацією

Вона також нагадала, що автомобілі з російськими номерами, які в'їхали на територію країни раніше, мають залишити її до 11 березня наступного року.

"З цієї дати буде вжито заходів – автомобілі, зареєстровані в Росії, можуть бути затримані і навіть конфісковані, якщо будуть відповідні судові рішення. Поки що митниця таких заходів не вживає", – уточнила представниця Митного департаменту.

Наразі усі країни Балтії заборонили в’їзд авто з номерами РФ. Також ці заборони ввели Польща, Фінляндія, Норвегія і Болгарія. 

Між тим, росіяни користуються калінінградським транзитним поїздом для того, щоб потрапити до Євросоюзу через Литву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: