Голова МВС Британії зазнав критики через "іронічний жарт" про зґвалтування на побаченні

Неділя, 24 грудня 2023, 18:07

Міністра внутрішніх справ Великої Британії Джеймса Клеверлі розкритикували за спробу пожартувати про секрет його щасливого шлюбу, який нібито полягав у тому, що його дружина завжди перебуває під дією наркотиків.

Про це йдеться в публікації АР, повідомляє "Європейська правда".

На прийомі на Даунінг-стріт у понеділок, 18 грудня, Клеверлі нібито сказав, що секрет довгого шлюбу полягає в тому, що дружина "завжди під легким заспокійливим, аби вона ніколи не зрозуміла, що на світі є кращі чоловіки".

"Трохи флунітразепаму в її напої щовечора… не є чимось протизаконним, якщо його лише трохи", – нібито казав тоді голова британського МВС, маючи на увазі снодійне, яке часто використовують для зґвалтувань, аби жертва не була при тямі.

Реклама:

Після того, як слова Клеверлі потрапили у ЗМІ, його речник пояснив, що міністр перепрошує за свої слова, які були "іронічним жартом". Натомість він налаштований боротись із проблемою підмішування снодійного в напої з метою сексуального насильства.

Суд у Швейцарії: від тривалості зґвалтування має залежати тяжкість покарання

Але заяви голови британського МВС уже спричинили хвилю критики з боку організацій із захисту прав жінок і опозиційної Лейбористської партії.

"Просто неймовірно, що міністр внутрішніх справ дозволив собі такі жахливі жарти в той самий день, коли уряд оголосив про нову політику щодо підмішування снодійного в напої", – прокоментувала депутатка від лейбористів Іветт Купер.

У межах нової політики британський уряд пообіцяв роз'яснити, що підмішування снодійного в напої є злочином, але не став робити це окремим правопорушенням.

Згідно зі звітом Міністерства внутрішніх справ Британії, поліція Англії та Уельсу отримує в середньому 561 повідомлення про підмішування снодійного в алкоголь з метою сексуального насильства на місяць.

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні розійшлася зі своїм багаторічним партнером, журналістом Андреа Джамбруно, якого нещодавно захищала після його скандальних висловлювань про зґвалтування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: