Латвія очолює "коаліцію дронів" в рамках формату "Рамштайн"

Четвер, 11 січня 2024, 19:36

Латвія бере на себе лідерську роль у "коаліції дронів" серед країн, які надають військову підтримку Україні для відсічі російській агресії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав президент Латвії Едгарс Рінкевичс на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до Риги.

Рінкевичс зазначив, що Латвія "очолює "коаліцію дронів" у рамках формату "Рамштайн", та що безпілотники  – одна зі сфер співпраці у рамках меморандуму про військове співробітництво, який Україна та Латвія підпишуть у рамках візиту Зеленського.

Президент Латвії: час змінити заяви про підтримку України "скільки буде необхідно"

Реклама:

"Ми бачимо, що у нас є можливість до співпраці. Ми можемо виготовляти дешевші дрони, які дуже ефективні і дуже необхідні українським військовим, щоб досягати успіху", – сказав Едгарс Рінкевичс.  

Також Рінкевичс анонсував наступний пакет військової допомоги від Латвії, до якого увійдуть у тому числі гаубиці, артилерійські снаряди і протитанкова зброя.  

Нагадаємо, у нещодавній розмові міністрів оборони України та Латвії  очільник Міноборони України дякував Латвії за проактивну роль у розвитку "коаліції дронів" та повідомляв про спільні плани у цій сфері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: