США покарали компанію з ОАЕ, яка порушує "стелю цін" на російську нафту

Четвер, 18 січня 2024, 18:02

Міністерство фінансів США 18 січня оголосило про запровадження санкцій проти судноплавної компанії Hennesea з Об’єднаних Арабських Еміратів, яка перевозила російську нафту за цінами, вищими від погодженої західними державами "стелі" у 60 доларів за барель.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Компанія Hennesea була створена наприкінці 2022 року й незадовго до набуття "стелею ціни" чинності придбала старі танкери. Вони неодноразово заходили в порти РФ і перевозили російську нафту та нафтопродукти.

Hennesea має частку в HS Atlantica Limited – зареєстрованій у Ліберії компанії, що порушувала "стелю цін" і потрапила під санкції США 1 грудня 2023 року.

Реклама:

Компанія з ОАЕ, як встановив американський Мінфін, є кінцевим власником 18 суден, які перевозили російську нафту за ціною, вищою від 60 доларів за барель. Вони всі також потрапили під останні санкції.

США оголосили про посилення санкцій проти російської нафти

"Сьогоднішні дії ще раз демонструють, що будь-хто, хто порушує верхню межу ціни, постане перед наслідками. Ніхто не повинен сумніватися в рішучості нашої коаліції зупинити тих, хто допомагає Кремлю", – прокоментував заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

У грудні 2022 року Захід встановив верхню межу ціни на морський експорт російської нафти на рівні 60 доларів за барель. Санкції також забороняють західним компаніям надавати послуги з перевезення нафти з РФ за вищою від "стелі" ціною.

Обмеження змусило Росію переорієнтувати продаж нафти на набагато більш віддалені країни, такі як Китай та Індія, а також інвестувати у "тіньові флоти" зі зношених танкерів, які офіційно не відстежуються.

Починаючи з жовтня, Міністерство фінансів США почало активно карати компанії, які перевозили російську нафту за ціною, вищою за "стелю цін".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: