Єрмак після переговорів з Сійярто каже про "потужний крок" до зустрічі Зеленського й Орбана

Понеділок, 29 січня 2024, 16:41

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що переговори з главою МЗС Угорщини в Ужгороді засвідчили взаємне прагнення Києва й Будапешта провести зустріч на найвищому рівні. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це Єрмак сказав у заявах для ЗМІ після переговорів.

"Сьогодні обидві сторони абсолютно чітко сказали, що є зацікавленість у проведенні зустрічі на рівні прем’єр-міністра Угорщини і президента України. Вважаю, що ми сьогодні зробили дуже потужний крок до цієї зустрічі. Безумовно, ми всі зацікавлені, щоб ця зустріч була успішною і відкрила нову сторінку у наших відносинах", – сказав він.

Cійярто перед переговорами в Ужгороді вшанував полеглих українських захисників 

Реклама:

За його словами, конкретні дати не обговорювалися, але обидві сторони висловили зацікавленість, щоб зустріч відбулася якомога швидше. 

Він також зауважив: Київ зацікавлений у тому, щоб майбутня зустріч закінчилася "конкретними результатами". 

Як повідомляли, візит глави МЗС Угорщини Петера Сійярто почався із зустрічі з главою Закарпатської ОВА на угорсько-українському кордоні.

Після того він вирушив на переговори до Ужгорода, де одним з основних питань була підготовка зустрічі президента України Володимира Зеленського і прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Повноцінної зустрічі між президентом України Зеленським та угорським прем'єром Орбаном не було від початку каденції Зеленського.

Читайте також: Угорщина може зарити сокиру війни? Пояснюємо, хто примушує Орбана "помиритися" з Україною

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: