Кілька країн НАТО замовили 1000 ракет до Patriot, для цього розширять виробництво у Європі

виправлено
Середа, 3 січня 2024, 16:22

Закупівельне агентство НАТО (NSPA) від імені коаліції кількох європейських країн уклало контракт на виготовлення тисячі ракет до Patriot у Європі, для чого у Німеччині розширять виробничі потужності.

Як повідомляє "Європейська правда", про це 3 січня оголосили у NSPA та Міністерстві оборони Нідерландів. 

У програмі беруть участь Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія.

Контракт передбачає закупівлю до 1000 ракет GEM-T (Guidance Enhanced Missiles) до ЗРК Patriot. 

Реклама:

Виробництво доручили COMLOG, спільному підприємству американської  Raytheon та європейської MBDA, яке спеціалізується на обслуговуванні ракет до Patriot. Для виконання контракту COMLOG розширить виробничі потужності у Європі. 

Виробництво розміститься на півдні Німеччини, де вже займаються обслуговуванням Patriot.

"Нова виробнича лінія демонструє, що міжнародна співпраця у сфері оборонної промисловості забезпечує конкретні результати. У близькому майбутньому ми разом з європейськими партнерами та індустрією продовжимо думати, як нарощувати виробничі потужності. На тлі війни в Україні та зростаючих загроз у всьому світі це є нагальною потребою", – зазначила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. 

Нагадаємо, президент Фінляндії Саулі Нііністьо у своєму новорічному зверненні закликав інвестувати у виробництво зброї, щоб довести, що Європа є сильною.

Тим часом у Німеччині борються зі спротивом місцевої влади одного з міст, яка блокує розширення виробництва зброї, потрібної Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: