Спікер Джонсон заперечує, що проти угоди про захист кордону, аби допомогти Трампу

Вівторок, 30 січня 2024, 21:35

Спікер Палати представників США Майк Джонсон на пресконференції 30 січня заперечив, що його позиція щодо домовленості про захист кордону з Мексикою – пов’язана з додатковим фінансуванням для України – має на меті допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Hill.

Відповідаючи на питання, чи прагне Джонсон допомогти Трампу переобратись на посаду президента США, блокуючи домовленість щодо кордону, він відповів заперечно й назвав таке припущення "абсурдом".

"Наш обов’язок – чинити правильно для американського народу, захищати народ. Перше й найважливіше завдання федерального уряду – це захист громадян. За президента Байдена цього не відбувається", – сказав він.

Реклама:
Голова ЦРУ: Припинення допомоги Україні для США – це гол у власні ворота

Спікер Палати представників, однак, не заперечив, що розмовляв із Трампом щодо проєкту домовленості, й похвалив його за те, що він порушував питання захисту кордону "раніше за всіх".

Представники Республіканської партії вимагали від Білого дому рішучих заходів для стрмування нелегальної імміграції на кордоні США й Мексики.

Через суперечки щодо того, які саме заходи потрібно вжити, у Конгресі застряг пакет додаткового фінансування, який передбачає 61 мільярд доларів на потреби України.

У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: