Сійярто у США подарували уламок російського танка, знищеного у боях за Київ

Фото, доповнено
Субота, 10 лютого 2024, 16:02

Керівник американського фонду "Центр допомоги Україні у США" (HUCUS) Олексій Прокопенко подарував міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто фрагмент російського танка, який був знищений у боях за Київ.

Про це повідомляє Укрінформ, пише "Європейська правда".

Це відбулось під час Європейської конференції в Гарвардському університеті, що у штаті Массачусетс. У ній брали участь європейські дипломати та посадовці, студенти і науковці зі США та Євросоюзу.

 
Фото надане Олексієм Прокопенком
 
Фото надане Олексієм Прокопенком

У межах конференції, що проходить 9-10 лютого, відбуваються панельні дискусії, присвячені політиці ЄС, глобальним економічним проблемам та викликам, ситуації на енергетичних ринках, а також російській війні проти України.

Реклама:

"Це зроблено в Росії, а спалено й перероблено в Україні. Носіть це як брелок з ключами від свого дому, щоб не забути, що таке російський терор. Будь ласка, пам’ятайте уроки історії і те, що несли радянські танки на вулицях Будапешта 1956 року", – сказав Прокопенко, передаючи сувенір Сійярто.

У коментарі "Європейській правді" Прокопенко розповів, що Сійярто "стримано" і "дипломатично" відреагував на подарований сувенір.

"Міністр підкреслював, що його країна прагне миру в Україні, але я не чув від нього слова "перемога". Також Сійярто нагадав, що добре памʼятає уроки 1956 року, і що його родина теж відчувала на собі ті події", – сказав Прокопенко.

Крім того, за його словами, Сійярто додав, що Угорщина піклується про українських біженців яких в країні проживає близько мільйона.

Сам Сійярто раніше заявив, що вважає несправедливими, що на угорську владу навішують ярлик "друзів Путіна", хоча насправді вона просто порушує "стратегічні питання".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: