В ЄС хочуть назвати свій режим санкцій щодо прав людини іменем Навального

Понеділок, 19 лютого 2024, 10:53

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив про плани перейменування режиму санкцій за порушення прав людини на честь критика Кремля Алексєя Навального після повідомлень про його смерть у російській тюрмі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив по прибутті на засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

За його словами, на зустрічі говоритимуть про те, як надіслати сигнал політичної підтримки російській опозиції після смерті Навального.

Боррель згадав про демонстрації в Росії на вихідних попри репресії.

Реклама:

"Ми маємо послати меседж підтримки російській опозиції. Але водночас ми маємо стежити за ходом війни, адже не видно, щоб Путін був готовий її зупинити", – сказав головний європейський дипломат.

"Щоб вшанувати пам’ять Навального я запропоную міністрам перейменувати наш режим санкцій щодо прав людини на його честь і назвати його санкційним режимом щодо захисту прав людини імені Навального" – заявив Боррель.

За його словами, таким чином ім’я Навального назавжди асоціюватимуть з роботою ЄС на захист прав людини.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс також заявив, що ЄС має розглянути нові санкції проти РФ у зв’язку зі смертю опозиціонера Алєксєя Навального.

Юлія Навальна, дружина ув’язненого російського опозиціонера Алексєя Навального після повідомлень про його загибель візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: