У Грузії затримали активістку, яка облила фарбою ікону зі Сталіним

П'ятниця, 2 лютого 2024, 13:33

У Грузії затримали активістку Нату Перадзе, яка облила фарбою ікону із зображенням радянського диктатора Іосіфа Сталіна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости Грузия".

Суд у Грузії присудив п'ять діб арешту Перадзе, її дії кваліфікували як "дрібне хуліганство".

Під час затримання активістка заявила ЗМІ, що "це танець під дудку радикалів".

Реклама:

Як зазначає Перадзе, вона планує оскаржити рішення суду.

"Мене не налякати, боротьба триває, і я викрию беззаконня зсередини в'язниці! Тепер я подивлюся, на що вони там підуть", – підкреслила Перадзе.

У середині січня у Грузії спалахнули протести з вимогою суворого покарання для Перадзе, яку звинуватили в тому, що вона "осквернила" ікону із зображенням Сталіна. Акцію влаштували представники проросійського радикального руху Alt-info.

На іконі зображено, як народжений у Грузії Сталін –  атеїст, який жорстоко придушував релігію в Радянському Союзі – отримує благословення від російської православної святої Матрони Московської під час Другої світової війни.

Православні активісти намагалися взяти штурмом квартиру Перадзе в Тбілісі, але їм завадила поліція.

Ставлення до Сталіна, уродженця Грузії, в грузинському суспільстві неоднозначне. Опитування 2021 року показало, що більшість грузинів вважають Сталіна тираном, відповідальним за мільйони смертей, і водночас сильним лідером, який приніс процвітання Радянському Союзу.

Читайте також статтю "ЄвроПравди": Захисники ікони Сталіна: як у грузинській політиці з'явилася відкрито проросійська партія

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: