Крайні ліві і праві Франції критикують Макрона за ідею відправки військ в Україну

Вівторок, 27 лютого 2024, 09:04

Лідери крайніх лівих і ультраправих Франції засудили президента Емманюеля Макрона, який допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BFMTV.

Рано вранці у вівторок, 27 лютого, в соціальній мережі Twitter (X) Марін Ле Пен, лідерка ультраправого Національного об'єднання, виступила з різкою критикою цієї гіпотези, висунутої президентом республіки. "Я не знаю, чи всі усвідомлюють серйозність такої заяви", – написала вона.

"Емманюель Макрон грається у воєначальника, але так недбало говорить про життя наших дітей. Це питання миру або війни в нашій країні", – заявила Ле Пен.

Реклама:

Марін Ле Пен – не перший опозиційний політик, який відреагував на коментарі Емманюеля Макрона. Жан-Люк Меланшон і багато обраних членів лівої "Нескореної Франції", а також лідер Соціалістичної партії Олів'є Фор виступили з різкою критикою на адресу глави держави.

"Війна проти Росії була б божевіллям", – відреагував лідер "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон у соціальних мережах, назвавши коментарі Макрона "безвідповідальними".

Президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі в Парижі у понеділок допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Президент Польщі Анджей Дуда також заявив, що серед союзників Києва немає згоди про відправлення військ в Україну.

Макрон також оголосив, що союзники України створять коаліцію для постачання Києву ракет середньої та великої дальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: