Німецький фрегат у Червоному морі ледь не збив американський дрон

Середа, 28 лютого 2024, 20:55

Німецький фрегат "Гессен", який перебуває в Червоному морі в межах місії Європейського Союзу, через помилку ледь не збив американський безпілотник MQ-9 Reaper, який пролітав повз.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Інцидент стався ще в понеділок, 26 лютого. Екіпаж "Гессена" помітив дрон на радарі й зв'язався з американськими колегами з місії Prosperity Guardian, яка теж діє в Червоному морі. Ті не знали про виліт дрона, який, імовірно, був пов’язаний з іншою місією армії США.

Після консультацій командир "Гессена" віддав наказ відкрити вогонь по невідомому безпілотнику, який летів у бік німецького фрегата. Але після вистрілу двох зенітних ракет стався технічний дефект – обидві вони впали в море.

Реклама:
Німецький фрегат вперше зазнав атаки з боку хуситів у Червоному морі

Міністерство оборони Німеччини 28 лютого непрямо підтвердило факт інциденту, але не надало жодних подробиць. Речник відомства заявив, що раніше цього тижня "Гессен" відкривав вогонь, та не сказав, по якій цілі й коли саме.

"Як з’ясувалося згодом, це не був ворожий безпілотник", – додав речник Міноборони ФРН.

Військові, з якими поспілкувався Spiegel, вважають інцидент доказом того, що необхідно покращити координацію між різними місіями в районі Червоного моря. Деякі з них вважають, що збиття безпілотника Reaper "стало б катастрофою".

Раніше повідомлялось, що фрегат ВМС Німеччини "Гессен" відбив першу атаку з боку єменських бойовиків-хуситів у Червоному морі, збивши два їхні безпілотники.

З 19 лютого офіційно почала роботу військово-морська місія ЄС для захисту цивільного судноплавства в Червоному морі під назвою Aspides.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: