Заступник міністра сільського господарства Польщі вдруге приїхав з перевірками на кордон з Україною

Неділя, 4 лютого 2024, 11:22

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак другий день поспіль вирушає наглядати за перевіркою сільгосптоварів, які ввозяться з України.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда". 

У своїх соцмережах Колодзєйчак заявив, що у неділю їде з перевірками на КПП Ягодин-Дорогуськ, тоді як у суботу цілий день провів з перевірками у Грубешуві. 

"Сьогоднішній прикордонний контроль є результатом конкретних вказівок: нульова толерантність до будь-яких порушень. Я буду стояти на сторожі польських фермерів і виробництва польських продуктів харчування. Ніхто не матиме жодних сумнівів, що наш ринок добре захищений. Прем'єр-міністр Дональд Туск чітко дав зрозуміти: ніхто не повинен мати ані найменшого сумніву, що заборонені українські товари потрапляють до Польщі" – підкреслив Колодзєйчак.

Він також опублікував фото неякісної замороженої малини, яку розвернули на кордоні, супроводивши це коментарем, що висновком може бути тільки ембарго на українську заморожену малину, якої, за його словами, у 2023 році до Польщі ввезли понад 60 тисяч тонн.  

Поїздки заступника міністра відбуваються на тлі протестів польських фермерів, які невдоволені пропозицією Єврокомісії ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС.

Міністр сільського господарства Чеслав Сєкєрський зі свого боку заявив, що спробує запобігти новим блокадам доріг протестуючими фермерами шляхом переговорів з ними. Він оголосив, що у понеділок поїде на КПП з Україною і подивиться, як проходять перевірки, а на вівторок планується зустріч з організаціями аграріїв.

"Ми хочемо знати головні вимоги фермерів: чи питання до зниження прибутків, чи до регулювань за "Європейським зеленим курсом", чи справа у напливу товарів. І ми ведемо двосторонні переговори з Україною", – сказав він. 

Читайте також: Торгівля з компромісом: на яких умовах Україна збереже вільний доступ до ринку ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: