Німеччина інвестує 16 млрд євро у газові електростанції

Понеділок, 5 лютого 2024, 20:32

Федеральний уряд Німеччини 5 лютого оголосив про виділення 16 мільярдів євро на будівництво чотирьох великих газових електростанцій, які мають задовольнити попит на електроенергію на тлі перебудови енергосистеми.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Рішення про інвестиції в газові електростанції урядова коаліція ФРН ухвалила після переговорів між канцлером від Соціал-демократичної партії Олафом Шольцом і міністром економіки, політиком "Партії зелених" Робертом Габеком.

Угода передбачає створення до 2028 року ринкового механізму збільшення потужностей, аби розширити виробництво електроенергії.

Реклама:
Німеччина за рік уперше виробила понад 50% електроенергії із "зелених" джерел

Як заявили в німецькому уряді, нова стратегія "доповнює послідовне розширення використання відновлюваних джерел енергії" і є ключовим фактором для забезпечення стабільного енергопостачання "навіть у часи, коли мало сонця і вітру".

Газові електростанції, переконують у заяві, – "сучасні, дуже гнучкі та дружні до клімату", оскільки вони будуть здатні переобладнані для використання екологічно чистого газу водню, виробленого з відновлюваних джерел.

Прогнозується, що чотири нові станції вироблятимуть до 10 гігават електроенергії, а тендери на їхнє будівництво розпочнуться найближчим часом.

У квітні 2023 року Німеччина зупинила три останні ядерні реактори, незважаючи на попередження, що це призведе до спалювання більшої кількості викопного палива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: