Розвідка Британії оцінила спроможності ОПК Росії у забезпеченні війни у 2024 році

П'ятниця, 1 березня 2024, 12:59

Британська розвідка стверджує, що оборонно-промисловий комплекс Росії не здатний повністю забезпечити потреби її війни проти України, але при цьому здатний забезпечити перевагу над Україною у цьому році.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії від 1 березня.

Зазначається, що оборонна промисловість Росії у 2023 році істотно наростила виробництво за рахунок збільшення числа людей, що працюють в ОПК, до 3,5 млн людей, збільшення числа змін і розширення наявних виробничих ліній.

Водночас збільшене виробництво відбувається за рахунок відновлення і модернізації наявних запасів, а не нового виробництва. Наприклад, переважна більшість основних бойових танків, випущених у 2023 році, складається з відновлених машин.

Реклама:

Крім того, як зазначається, у 2023 році зросло виробництво артилерійських боєприпасів. "Однак виробництво снарядів, ймовірно, досягне піка в наступні 12 місяців з огляду на обмежені потужності", – йдеться в огляді.

"Хоча оборонна промисловість нездатна повною мірою забезпечити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна надати матеріальну перевагу над Україною у 2024 році", – стверджує британська розвідка.

Раніше британська розвідка проаналізувала втрати російської армії за два роки повномасштабної війни в Україні.

В одному з попередніх оглядів розвідка Британії проаналізувала, як РФ виправдовує затягування війни проти України.

Читайте також "Ера миру закінчилася. Ми перейшли до передвоєнного світу". Історична промова міністра оборони Британії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: