G7 застерегла Іран від постачання Росії балістичних ракет

П'ятниця, 15 березня 2024, 17:59

Країни "Групи семи" 15 березня попередили Іран, що запровадять проти нього санкції в разі постачання Росії балістичних ракет, які вона буде використовувати у своєму повномасштабному вторгненні в Україну.

Текст заяви є в розпорядженні "Європейської правди".

G7 повторила заклик до третіх сторін негайно припинити матеріальну підтримку "незаконній і невиправданій агресивній війні Росії проти України".

"Украй стурбовані повідомленнями про те, що Іран розглядає можливість передачі Росії балістичних ракет і пов'язаних з ними технологій після того, як він поставив російському режиму безпілотники, які використовуються в безперервних атаках на цивільне населення в Україні", – йдеться в заяві.

Реклама:

"Група семи" вказала, що постачання іранських балістичних ракет Росії посилить регіональну дестабілізацію і стане суттєвою ескалацією підтримки війни в Україні з боку Тегерана.

Буданов не підтвердив передачу Росії іранських балістичних ракет

"Якщо Іран вирішить надати балістичні ракети або пов'язані з ними технології Росії, ми готові швидко і скоординовано відреагувати на це, зокрема за допомогою нових і значних заходів проти Ірану", – підсумовується в заяві.

У лютому агентство Reuters із посиланням на джерела повідомило, що Іран з початку 2024 року вже відправив до Росії кілька партій своїх балістичних ракет класу "земля-земля" в межах домовленостей із поглиблення співпраці між двома країнами.

Постійне представництво Ірану при ООН заперечило це повідомлення.

У США цієї інформації офіційно не підтверджували, але анонсували додаткові санкції проти Ірану через підтримку російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: