Білий дім: Реальність така, що Путін є президентом РФ

Вівторок, 19 березня 2024, 14:22

В адміністрації президента Сполучених Штатів заявили, що "вибори президента" Росії не відповідали жодним критеріям вільних та чесних виборів.

Про це на брифінгу сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє "Європейська правда".

"Реальність така, що президент Путін є президентом РФ. Нам доводилося мати справу з цією реальністю під час війни в Україні, під час інших агресивних дій Росії та інших кроків, що суперечать національним інтересам США, які ми бачили з боку цього президента та РФ під його керівництвом", – зазначив він.

За його словами, США будуть продовжувати мати справу з цією реальністю, яка, втім, не заперечує того факту, що ці "вибори" не відповідали жодним критеріям вільних та чесних виборів.

Реклама:

"Результат виборів не був непередбачуваним, тому що Путін закрив політичний простір, ув'язнив політичних опонентів. Деякі з його політичних опонентів трагічно загинули. Таким чином, у цих виборах не було нічого вільного чи справедливого, а результат був визначений наперед", – резюмував Салліван.

Раніше міністр закордонних справ Британії заявив, що голосування у Росії не можна назвати вільними і чесними виборами, а очільник Міноборони порівняв Путіна з радянським диктатором Іосіфом Сталіним. 

Євросоюз розкритикував російські "вибори президента" як такі, що проходили з численними обмеженнями, без участі реальної опозиції і проводилися в тому числі на окупованих територіях України.

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель висловив рішучий осуд відкриттю російських дільниць на всіх окупованих територіях України, що стало черговим порушенням Росією міжнародного права.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: