ЗМІ: Військову базу США в Сирії атакували ракетами

Новини — Понеділок, 22 квітня 2024, 07:02 —

По військовій базі США на північному сході Сирії випустили щонайменше п'ять ракет з території Іраку.

Як пише "Європейська правда", про це агентству Reuters повідомили джерела в органах безпеки Іраку і американський посадовець.

У публікації йдеться, що ракети по американській базі запустили з напрямку іракського міста Зуммар.

Ця атака на американський військовий об’єкт на Близькому Сході стала першою з лютого.

Реклама:

Вона сталась наступного дня після того, як прем'єр-міністр Іраку Мохаммед Шиа ас-Судані повернувся з візиту до США, де він зустрівся з президентом Джо Байденом у Білому домі.

У дописі в Telegram-каналі, пов’язаному з відгалуженням ІДІЛ "Катаїб Хезболла", йдеться про те, що збройні угруповання в Іраку вирішили відновити напади після майже тримісячної перерви, оскільки не бачать значного прогресу в переговорах про припинення роботи військової коаліції на чолі з США в Іраку.

Інший популярний Telegram-канал, близький до "Катаїб Хезболла", Sabreen News, пізніше повідомив, що офіційної заяви від підтримуваного Іраном угруповання не було.

Американський посадовець на умовах анонімності повідомив, що з Іраку було випущено понад п'ять ракет по військах на коаліційній базі в Румаліні, але ніхто з американського контингенту не постраждав.

Співрозмовник агентства назвав це "невдалою ракетною атакою". Але наразі незрозуміло, чи ракети не влучили в базу, чи були знищені ще до того, як досягли її.

Нагадаємо, у п'ятницю 19 квітня Ізраїль завдав удару по території Ірану. Атака стала відповіддю на удари Ірану ракетами і дронами по Ізраїлю, абсолютну більшість з яких у ніч на 14 квітня перехопили, зокрема за допомогою сил США.

Посадовець США заявив на умовах анонімності, що Вашингтон не підтримав удар Ізраїлю по території Ірану, хоча й був попереджений про нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: