ЗМІ: США розглядають можливість відправки ще однієї батареї Patriot Україні

Новини — Середа, 15 травня 2024, 07:02 —

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над тим, щоб відправити в Україну додаткову батарею ЗРК Patriot.

Про це агентству Bloomberg повідомили джерела, пише "Європейська правда".

У 2022 році США оголосили, що надсилають одну батарею Patriot Україні і збережуть постійні поставки ракет для неї, а також для двох інших систем у країні. Тепер, за даними джерел, у Вашингтоні розглядають можливість поставки ще однієї батареї.

"США прагнуть відправити одну батарею разом з радарами, за словами людей, які попросили не називати їхніх імен, обговорюючи приватні питання", – йдеться у публікації.

Реклама:

Європейські союзники також працюють над можливістю відправити Україні додаткові системи протиповітряної оборони зі своїх запасів, зазначили джерела.

Окрім США, ще декілька країн мають системи Patriot, у тому числі кілька членів НАТО – Німеччина, Греція, Нідерланди, Іспанія, Швеція, Польща та Румунія. Також ці системи мають країни, що не входять до НАТО, такі як Японія, Південна Корея, Ізраїль, Кувейт, Катар, Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати та Бахрейн.

Як відомо, напередодні президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном сказав, що Україна потребує двох Patriot для захисту Харкова й області.

У Білому домі розповіли, що працюють із союзниками над тим, щоб поставити Україні більше батарей Patriot.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: