Білий дім прокоментував заяву Британії про можливе постачання Китаєм зброї Росії

Новини — Середа, 22 травня 2024, 22:01 —

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Білий дім не має інформації про можливі факти постачання зброї до Росії з Китаю після того, як це припустив міністр оборони Британії Грант Шаппс.

Про це Салліван сказав журналістам на брифінгу 22 травня, передає "Європейська правда".

Радник Байдена з нацбезпеки зазначив, що ще у 2022 році допускав можливість надання Китаєм військової допомоги Росії.

"Ми не спостерігали цього у 2022 році. Не спостерігали цього в 2023 році. Не спостерігаємо цього і досі", – додав він, зазначивши, що хоче обговорити з британськими колегами їхні дані та узгодити оперативну картину.

Реклама:
Міністр оборони Британії заявив про докази передачі Китаєм зброї Росії

Водночас, додав Салліван, США неодноразово висловлювали стурбованість тим, що Китай допомагає Москві, "не надаючи зброю безпосередньо, але забезпечуючи ресурси для російської оборонно-промислової бази".

"Це відбувається. Це те, чим ми стурбовані. Ми вжили заходів, щоб протидіяти цьому в узгоджений спосіб з нашими союзниками і партнерами, і ви можете очікувати більше таких дій в майбутньому", – підсумував він.

Як повідомлялось, голова Міноборони Британії Грант Шаппс у середу звинуватив Китай у наданні або підготовці до надання Росії летальної зброї для використання у війні проти України.

США раніше звинувачували Китай у допомозі Росії досягти військових цілей в Україні та попереджали про санкції за підтримку російської війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: