У Німеччині помер поліцейський, поранений під час нападу з ножем на антиісламську акцію

фото
Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 07:33 —

У Німеччині повідомили про смерть у лікарні поліцейського, який отримав поранення під час нападу з ножем на учасників антиісламської акції у Мангеймі 31 травня.

Про це повідомляє Tagesschau, пише "Європейська правда".

У неділю прокуратура Карлсруе, поліція Мангейма та Офіс державної кримінальної поліції повідомили, що 29-річний правоохоронець помер внаслідок отриманих поранень.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що глибоко шокований смертю поліцейського. "Його робота на нашу спільну безпеку заслуговує найвищого визнання. У цей сумний час мої думки з його родиною і всіма, хто у скорботі за ним", – відреагував Шольц. 

Реклама:

Відреагували також багато інших німецьких посадовців.

У неділю понад 800 місцевих мешканців зібралися на мітинг на ринковій площі Мангейма і сформували живий ланцюг із гаслами проти насильства та ненависті.

Зібрання стало реакцією не лише на напад, але й на набагато менше зібрання ультраправої ініціативи із гаслом "Реміграція запобігла би цьому злочину" (під "реміграцією" мають на увазі видворення з країни людей іммігрантського походження). 

 
SWR

Мотиви 25-річного нападника, пораненого під час затримання, ще невідомі, оскільки його ще не допитували. Він виявився вихідцем з Афганістану, який приїхав до Німеччини підлітком у 2014 році та проживав у Гессені з дружиною і двома дітьми. 

Нагадаємо, вдень 31 травня повідомили, що на ринковій площі міста Мангейм чоловік з ножем під час антиісламського мітингу накинувся на представників громадянського руху Pax Europa і поранив багатьох людей, у тому числі правоохоронця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: