Нападник з ножем у німецькому Мангеймі вижив, ЗМІ дізналися деталі про нього

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 20:46 —

Чоловік, який скоїв напад з ножем у німецькому місті Мангейм, вижив після поранення поліцією, він нібито є вихідцем з Афганістану. 

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Спершу повідомляли, що нападника застрелили під час спроби зупинити його, тепер стало відомо, що він вижив і перебуває у лікарні. 

За даними Spiegel, це 25-річний вихідець з Афганістану Сулейман А., який народився у рідній країні і зараз проживає у місті Гессе, що за 40 км від Мангейма.  До цього він не потрапляв у поле зору правоохоронців як можливий екстреміст.

Реклама:

Зараз слідчі припускають, що чоловік діяв з ісламістських мотивів, але поки не впевнені у цьому. 

За уточненою інформацією, внаслідок нападу постраждали загалом 6 осіб. П’ятеро поранених – представники правопопулістського "Громадянського руху Pax Europa" (BPE), шостий – правоохоронець. 

При цьому у поліції поки офіційно не підтвердили, що поранено одного з ключових осіб у BPE, критика ісламу Міхаеля  Штюрценбергера.

Нагадаємо, вдень 31 травня повідомили, що на ринкові площі міста Мангейм чоловік з ножем під час антиісламського мітингу накинувся на представників "Громадянського руху Pax Europa" (BPE) і поранив багатьох людей, у тому числі правоохоронця.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав неприпустимим насильство та висловив співчуття постраждалим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: