ЄС тісно працює з Україною, щоб допомогти з відновленням електропостачання

Новини — Середа, 5 червня 2024, 14:15 —

В Європейському Союзі прокоментували ситуацію з масовим відключенням електроенергії в Україні внаслідок російських атак по критичній інфраструктурі.

Про це під час брифінгу в Брюсселі у середу заявив речник Єврокомісії Тім Макфі, повідомляє "Європейська правда".

Представника Єврокомісії запитали, чи отримували в Євросоюзі запити від України про відповідну допомогу, особливо в контексті підготовки до зимового сезону.

"Ми дуже тісно працюємо з українською владою, щоб надати підтримку чи у формі експорту електроенергії з ЄС до України, чи у вигляді обладнання", – зазначив він.

Реклама:
Ісландія внесе понад 660 тисяч євро для підтримки енергетики України

За його словами, представники української центральної та регіональної влади працюють щодо формування списку нагальних потреб, який має отримати Єврокомісія.

"Запевняю, що ми перебуваємо у постійному контакті, та є дуже сильне бажання з боку урядів країн-членів ЄС, а також представників галузі, забезпечити допомогу, якої потребує Україна", – наголосив Макфі.

Міністерство економіки України заявило, що працюватимемо з партнерами з ЄБРР та Європейським інвестиційним банком над тим, щоб швидше залучити кошти механізму Ukraine Facility на відновлення енергетики.

Раніше повідомляли, що Естонія передасть Україні енергоблок з Ауверської електростанції, а також електродвигуни.

Минулого тижня уряд Швеції оголосив про виділення Україні 650 млн шведських крон (понад 61 млн доларів) на підтримку енергосистеми України.

А міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 21 травня відвідала одну з найбільших українських ТЕС, зруйновану російським ракетним ударом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: