У Латвії хочуть заборонити громадянам РФ і Білорусі викладати у школах

Новини — Середа, 5 червня 2024, 15:35 —

Фракція опозиційного Національного об'єднання в Сеймі Латвії виступила з ініціативою змінити вимоги до педагогів, заборонивши громадянам Росії та Білорусі працювати в латвійських школах.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Посилаючись на інформацію Міністерства освіти і науки, Нацоб'єднання стверджує, що зараз у школах працюють 214 громадян Росії та Білорусі.

На думку опозиції, це неприйнятно, що "нове покоління в Латвії виховують і навчають громадяни країни-агресора".

Реклама:

Нацоб'єднання підготувало проєкт парламентського рішення, яким міністру освіти і науки Анде Чакші дадуть завдання внести поправки до Правил Кабінету міністрів N 569 "Про необхідну освіту та професійну кваліфікацію педагогів і порядок удосконалення професійної компетенції педагогів", встановивши заборону для громадян Росії та Білорусі працювати в латвійських навчальних закладах.

Уряд Латвії у квітні затвердив новий держстандарт освіти, згідно з яким російську мову поступово припинять вивчати у школах країни як другу іноземну.

Нагадаємо, латвійський Конституційний суд 15 лютого ухвалив, що норма імміграційного закону про обов’язкове складання мовного іспиту для громадян Росії та декларування ними джерела доходів є конституційною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: