Польські фермери зняли блокаду для вантажівок на КПП "Рава-Руська"

доповнено
Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 07:20 —

Польські фермери з початку доби 7 червня припинили блокаду руху вантажів на пункті пропуску "Гребенне-Рава Руська".

Про це в офіційному Telegram повідомила Державна митна служба України пізно увечері 6 червня, пише "Європейська правда".

У відомстві оголосили, що опівночі з 6 на 7 червня польські фермери мають припинити блокування руху вантажних транспортних засобів на пункті перетину кордону Польщі та України "Гребенне-Рава Руська",  що тривала кілька днів. 

Доповнено. Вранці 7 червня речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" підтвердив, що польські протестувальники справді припинили акцію.

Реклама:

"Фактично інтенсивний рух вантажних транспортних засобів в обох напрямках розпочався о 1 годині ночі. Наразі всі пункти пропуску на кордоні з Польщею працюють у штатному режимі", – повідомив він.

Демченко додав, що за минулу добу, як і до цього, в бік Польщі на цьому КПП був нульовий показник перетину кордону вантажівками. В бік України прослідувало близько 60 ваговозів.

Нагадаємо, польські протестувальники  почали блокувати рух вантажівок на виїзд з України на "Рава Руській" з 4 червня. Спершу очікувалося, що акція триватиме до середини дня 6 червня, але у підсумку фермери вирішили залишатися на КПП до кінця доби. 

Перед цим остання блокада на кордоні закінчилася наприкінці квітня, після прохання глави уряду Дональда Туска.

Читайте детально про те, як та чи надовго Дональд Туск переконав польських фермерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: