США просить ЄС арештувати активи на $1 млрд за корупцію. Згадані МТС та VimpelCom

П'ятниця, 14 серпня 2015, 11:50

США звернулися до низки європейських країн з проханням заарештувати активи на $1 млрд у справі про корупцію в Узбекистані, в якій замішані російські компанії МТС та VimpelCom.

Про це пише The Wall Street Journal.

На думку американських прокурорів, російські VimpelСom і МТС, а також шведська компанія TeliaSonera направляли сотні мільйонів доларів хабарів підприємствам, контрольованим Гульнарою Карімовою, старшою дочкою президента Узбекистану Іслама Карімова, задля отримання телекомунікаційних контрактів.

Наразі в рамках розслідування не висунуто звинувачення жодній особі та компанії.

Проте прохання США про арешт активів свідчить про значні масштаби корупції, яка відбулася, на думку американських прокурорів.

За інформацією видання, влада США звернулася з проханням про арешт активів до п'яти країн - Бельгії, Швеції, Швейцарії, Люксембургу та Ірландії.

Зокрема, в Мінюсті США підтвердили звернення про блокування $300 млн на банківських рахунках у Бельгії,  Люксембургу та Ірландії.

Прохання щодо арешту активів у Швеції та Швейцарії у відомстві відмовилися коментувати.

Проте, як пише WSJ, у березні влада США попросила Швецію заарештувати $30 млн на рахунках у банках, а також звернулася до Швейцарії з проханням арештувати активи на $640 млн, в тому числі віллу на березі моря.

Нагадаємо, раніше Румунія звинуватила "дочку" російського "ЛУКОЙЛа" у відмиванні 1,8 млрд євро.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: