Мітинг за зміну влади в Молодові став безстроковим - зводять наметове містечко

Фото
Неділя, 6 вересня 2015, 17:58

Організатори акції протесту на головній площі Кишинева виступили з закликом побудувати наметове містечко.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Містечко планують назвати Orasul Adevarului (містечко правди) і закликають людей не розходитися доки їх вимоги не будуть виконані.

"Ми прийшли сюди з наметами. І ми не маємо наміру йти. Наші попередні акції протесту завершилися нічим, тому що ми пішли, а вимоги залишилися невиконаними. На цей раз ми не підемо з майдану до повного виконання всіх наших вимог, та озвучені і передані владі", - заявив один з організаторів акції журналіст Алекс Козер, якого цитує "Интерфакс".

 

Крім того, організатори відкрили збір коштів на їжу і воду для тих, хто лишається на площі – приблизно за півгодини було зібрано 10 тисяч леїв (понад 2 тис. євро).

Нагадаємо,  в центрі Кишинева проходить багатотисячна антиурядова акція, яка, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Організатори, які вимагають створення уряду народної довіри, відставки президента і дострокових парламентських виборів, заявляють, що акція може стати безстроковою.

В будинку уряду Молдови відбулася зустріч прем’єра Валеріу Стрельця з учасниками акції. Глава уряду погодився на те, щоб акція мала постійний характер, однак попросив триматись в рамках закону.

В той же час під Генпрокуратурою Молдови сталися сутички поліції і руху "Антифа", кількох осіб затримали. Під будівлею розпочалося встановлення наметового табору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.