США та Росія досі не домовилися про долю Асада – Керрі

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:43

Сполучені Штати Америки все ще не досягли згоди з Росією та Іраном щодо майбутнього сирійського президента Башара Асада, як частини можливих домовленостей по завершенню конфлікту в Сирії.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, повідомляє CNN.

"Ми як і раніше працюємо з Росією і Іраном у питанні Асада і його подальшої ролі", - сказав Керрі.

При цьому Керрі підкреслив, що США та їх союзники вважають, що "неможливо досягти ні миру в Сирії, ні перемоги над "Ісламською державою", поки Асад знаходиться при владі".

Держсекретар відзначив, що адміністрація Барака Обами залишається відданою завданню перемоги над ІДІЛ, стримуванню сирійського конфлікту в межах кордонів країни і активізації дипломатичних зусиль з припинення громадянської війни, яку він назвав "головною турботою" уряду США.

Раніше ЗМІ повідомило про проект документа, підготовленого РФ, яким пропонується узгодити запуск процесу конституційної реформи на 18 місяців з подальшими достроковими президентськими виборами.

Документ не виключає участі Асада в дострокових президентських виборах. Сирійські опозиційні діячі та спікери з країн Перської затоки вже заявили, що не погодяться з такими пропозиціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: