Росія не поїде на ПАРЄ, щоби уникнути продовження санкцій

Неділя, 17 січня 2016, 15:09

Парламентська асамблея Ради Європи може стати першим міжнародним органом, який не збереже формальні санкції проти  РФ.

Про це йдеться у статті "Хід неявкою": Росія вперше уникне продовження санкцій в ПАРЄ.

Досягнути такої "фіктивної перемоги" Російській Федерації поже вдастися через те, що російська делегація просто не зʼявиться на засідання.

"Станом на суботу до нас у Страсбург ще не надійшов список російської делегації. А за регламентом його треба надіслати не пізніше ніж за тиждень до початку сесії, якщо це можливо, тобто до понеділка", – розповів "Європейській правді" співрозмовник у секретаріаті ПАРЄ. Всі без винятку делегації надіслали ці списки.

Санкції ПАРЄ проти Росії не стосуються економіки, проте  асамблея стала першим міжнародним органом, членом якого є Росія і який знайшов сили впровадити обмеження проти росіян. І тому позиція цього органу нині має особливу вагу.

Справу у тому, що санкції ПАРЄ юридично накладаються як обмеження на роботу національної (в даному разі – російської) делегації.

А якщо делегації немає, то санкції накласти неможливо.

"Якщо російська сторона не буде запитувати про повноваження, то жодних обмежень, жодних санкцій щодо нас не може бути схвалено", – заявив Олексій Пушков, голову комітету Держдуми у міжнародних справах.

Такий крок Москви дає їй змогу уникнути принизливого для неї обговорення та ще одного міжнародного засудження російських злочинів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.