У Раді федерації назвали "страусиною" позицію делегації РФ у ПАРЄ

Понеділок, 18 січня 2016, 12:32

Рішення російської делегації не їхати у січні на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи - це страусина позиція.

Про це сказав заступник голови комітету з економічної політики Ради федерації РФ Сергій Калашніков в коментарі "Комерсанту".

"Ми самі зайняли страусину політику, образившись, сховавши голову. Може бути, не в повному обсязі, але російська делегація повинна бути, повинна виступати, повинна розповідати про нашу політику", - сказав Калашніков.

За його словами, Росія повинна скористатися шансом для повернення в ПАРЄ, які б умови не виставлялися.

"Я вважаю, що в даному випадку які б умови не виставляли нам повернути в ПАРЄ і які б ми самі себе не покладали, ми повинні максимально скористатися всіма майданчиками для пропаганди нашої позиції, в тому числі і по Криму, і по сходу України, для того, щоб вести діалог, тим більше, що багато партії в Парламентській асамблеї ради Європи ставляться з розумінням до нашої позиції", - додав він.

Як повідомлялося, російська делегація просто не з’явиться на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Річ у тім, що санкції ПАРЄ юридично накладаються як обмеження на роботу національної (в даному разі – російської) делегації. А якщо делегації немає, то санкції накласти неможливо.

Детальніше читайте у статті "Хід неявкою": Росія вперше уникне продовження санкцій в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: