Регіон Брюссель відмовився схвалити угоду ЄС-Канада слідом за Валлонією

Понеділок, 24 жовтня 2016, 15:28

Столичний регіон Брюссель відмовився схвалити ратифікацію угоди про торговельне співробітництво між Євросоюзом і Канадою (CETA) слідом за Валлонією.

Про це заявив глава уряду Столичного регіону Брюссель Руді Верворт у коментарі німецькому телеканалу ARD.

За словами Верворта, він не може дати свою згоду на підписання угоди, оскільки регіональний парламент висловився проти цього рішення.

Бельгійське видання Le Soir також підтверджує інформацію про відмову брюссельського регіону надати федеральному уряду Бельгії мандат на підписання угоди.

"Більшість в парламенті Брюсселя прийняла рішення, яке заважає уряду узгодити рішення щодо угоди", - сказав Верворт.

Таким чином, столичний регіон Брюссель приєднався до Валлонії, яка теж відмовляється підтримати угоду ЄС з Канадою.

Як повідомлялося, Євросоюз дав федеральному уряду Бельгії час до пізнього вечора понеділка, щоб подолати протидію регіону Валлонія підписанню угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.

Раніше повідомлялося, що текст угоди про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Канадою (СЕТА) буде повторно представлений і розглянутий у парламенті бельгійського регіону Валлонія.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.