У США вимагають розслідувати розмову радника Трампа з послом РФ

Субота, 11 лютого 2017, 12:34

Низка конгресмені від Демократичної партії США вимагаються провести розслідування дій радника Майкла Флінна з питань безпеки Трампа, якийговорив з послом РФ Сергієм Кисляком про санкції ще до вступу на посаду.

Про це пише Washington Post.

"Високопоставлені демократи в Конгресі США закликали ретельно розслідувати контакти Флінна з послом РФ Сергієм Кисляком до моменту вступу на посаду нової адміністрації Трампа у контексті розслідування втручання Росії у вибори в 2016 році", – відзначає видання.

Високопоставлений демократ Адам Шифф , член Комітету Конгресу з питань розвідувальної діяльності, вже заявив, якщо звинувачення будуть доведені, Флінн повинен буде піти у відставку.

"Якщо нинішній радник з національної безпеки вчинив дії, які шкодять інтересам національної безпеки США, він не має права займати цю посаду", – сказав Шифф сказав в інтерв'ю виданню.

Видання наголошує, його джерела серед американських чиновників заявили, що в бесіді з Кисляком в кінці грудня, Флінн закликав Москву проявити стриманість у своїй відповіді на штрафні санкції, накладені на Росію адміністрацією Обами, давши зрозуміти, що адміністрація Трампа готова повернутися до питання після того, як він вступить на посаду.

Такі контакти, на думку деяких американських чиновників, були незаконним втручанням в російсько-американські відносини на тлі розслідування американських спецслужб, які встановили, що Росія здійснила масштабне втручання і вплинула не результати виборів президента у 2016 році, допомігши Дональду Трампу перемогти.

Сам президент Трамп заявив, що не обізнаний в цій історії та пообіцяв розібратися в ситуації.

Раніше повідомлялося, що демократи вимагають від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.