Трамп: якщо програємо справу "міграційного" указу, США не будуть у безпеці

Середа, 8 лютого 2017, 14:18

Президент США Дональд Трамп заявив, що якщо справу "міграційного" указу буде програно, то США ніколи не будуть у безпеці.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Якщо США не виграють цю справу, а повинні б, то ми ніколи не зможемо мати захист та бути у безпеці, на що ми маємо право. Політика!", - написав він.

Зазначимо, що Апеляційний суд у Сан-Франциско, який має вирішити, чи залишити чинним рішення суду у Сіетлі про скасування президентського указу щодо заборони в'їзду до США громадянам семи країн, не ухвалив напередодні жодного рішення щодо цього указу.  Очікується, що рішення може бути ухвалено ще цього тижня. 

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що судова битва щодо його "міграційного" указу може дійти до Верховного Суду.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Після цього Трамп у своєму Twitter написав, що відновить дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово зупинений Федеральним судом в Сіетлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: