Трамп запропонував критику Путіна посаду радника у справах Європи та Росії

Четвер, 2 березня 2017, 17:51

Адміністрація президента США Дональда Трампа запропонувала Фіоні Хілл, яка є знавцем та "тверезим" критиком російського президента Володимира Путіна, посаду в Білому домі - старшого директора у справах Європи та Росії.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на чиновника Білого дому, знайомого із ситуацією.

За даними видання, рішення найняти Фіону Хілл, старшого наукового співробітника Інституту Брукінгса, на одну з керівних посад, що пов'язана з роботою в російсько-американських відносинах, швидше за все, має на меті отримати похвалу обох партій в Конгресі, де республіканці й демократи висловили занепокоєння через видимі контакти представників його команди з російськими офіційними особами під час президентської кампанії.

Повідомляється, що Хілл, яка має подвійне громадянство (США та Великої Британії), та є колишнім співробітником американських спецслужб (з 2006 по 2009 рік), критично писала про автократичні тенденції Путіна та його бажання "ослабити пост президента США".

У своїй роботі 2013 року про Путіна вона попереджала політиків не недооцінювати російського силовика, враховуючи його стратегічну хитрість і вміння знаходити слабкі сторони суперників, яке він отримав під час роботи в КДБ.

За словами чиновника з Білого дому, Хілл також пропонували посаду керівника з персоналу Ради національної безпеки ще до того, як колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку.

Він також повідомив, що Хілл проходить наразі процесуальні дії, пов'язані з перевіркою.

Видання зазначає, що призначення Хілл принесе полегшення для республіканців, які остерігаються зв'язків Флінна з Росією та хотіли б мати проникливого аналітика щодо Кремля у Білому домі.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.