Глава МЗС Туреччини не відмінятиме зустрічі з турками в Німеччині

Вівторок, 7 березня 2017, 13:48

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що не збирається відміняти заплановані зустрічі з турецькими виборцями у Німеччини, попри те, що на місцях органи влади забороняють під різними приводами такі заходи.

Про це повідомляє Reuters.

"Я приїду. Ніхто не зможе мене зупинити", – сказав міністр після того, як в Гамбурзі скасували його виступ, запланований на 7 березня.

Президент Туреччини Тайіп Ердоган звинуватив Берлін у неділю на "фашистські дії" після того, як місцева влада у Німеччині відкликав дозвіл на трьох мітингах на підтримку своїх планах переглянути Конституцію Туреччини і виграти великі повноваження. Пропозиції піти на референдум у квітні.

Відзначимо, Гамбург став четвертим німецьким містом, де були скасовані виступи турецьких високопосадовців на підтримку конституційної реформи в Туреччині.

Рішення муніципалітетів викликали гостру дипломатичну суперечку між Анкарою та Берліном. Президент Реджеп Таїп Ердоган закинув ФРН повернення до "нацистських практик", тоді як Німеччина відкинула критику як "абсурдну".

Виступи в Німеччині важливі для представників турецької влади, оскільки у країні проживає близько 1,4 мільйона турків, які матимуть право голосу на референдумі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: