Хакери РФ втрутилися у системи 39 штатів під час президентських перегонів у США

Вівторок, 13 червня 2017, 16:09

Кібератаки РФ на виборчу систему Сполучених Штатів до виборів Дональда Трампа були набагато масштабнішими, ніж про це публічно повідомлялося - сліди російських кібератак виявили у системах 39 штатів.

Про це повідомляє Bloomberg.

В Іллінойсі слідчі знайшли докази того, що кіберзлочинці намагалися видалити чи змінити дані виборців.

Хакерам вдалося отримати доступ до програмного забезпечення, призначеного для проведення опитувань у день виборів, та, принаймні, в одному штаті доступ до бази даних з фінансування кампанії.

Деталі щодо атак, здійснених влітку та восени 2016 року, були надані трьома особами, які безпосередньо знайомі з ходом розслідування цього питання в США.

За даними одного із них, російські хакери втрутилися у системи 39 штатів.

Масштаби та досвідченість кібератак настільки занепокоїли керівництво адміністрації Обами, що вони здійснили безпрецедентний крок - поскаржилися безпосередньо Москві, скориставшись так званим червоним телефоном, тобто прямим екстреним каналом зв'язку між керівництвом держав.

За даними двох джерел, у жовтні Білий дім зв'язався із Кремлем, щоб запропонувати детальні документи про втручання Росії у вибори та попередити, що атаки можуть спричинити виникнення більш масштабного конфлікту.

Повідомляється, що нові деталі, підкріплені секретним документом Агенції національної безпеки, який був нещодавно розкритий на сайті Intercept, показують масштаби хакерського втручання, яке зараз уважно вивчають федеральні слідчі, щоб визначити, чи мають до цього відношення представники кампанії Трампа.

Нагадаємо, розвідка США переконана, що за кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно із зламами електронних ящиків політичних організацій, стоїть уряд Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: