Рада планує звернутися до Європарламенту щодо торговельних квот для України

Середа, 21 червня 2017, 10:20

Верховна рада у середу планує розглянути проект постанови про звернення до Європейського парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС.

Проект постанови внесено до порядку денного пленарного засідання парламенту.

"Верховна Рада України звертається до Європейського Парламенту із закликом ухвалити проект законодавчої ініціативи щодо запровадження додаткових автономних преференцій на товари, походженням з України, в редакції, запропонованій Європейською комісією, без виключень і скорочень", - ідеться у проекті звернення.

Після того, як проект постанови буде схвалено, текст звернення направлять до Європейського парламенту.

Нагадаємо, у вівторок, 20 червня, комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі затвердив попередні домовленості, досягнуті в рамках міжінституційних переговорів з Радою ЄС та Європейською комісією з приводу торгівельних преференцій для України.

14 червня в результаті міжінституційних переговорів сторони досягли компромісу, у відповідності до якого квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не у тому обсязі, як раніше це пропонувалося Європейською комісією, сечовину з пропозицій виключено.

Остаточно рішення щодо запровадження квот для України має бути затверджено Європейським парламентом на пленарному засіданні у липні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: