ЄС остаточно завершив ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Вівторок, 11 липня 2017, 12:30

Рада ЄС затвердила Угоду про асоцію з Україною та ЄС, таким чином Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди. 

Повідомлення про це розміщено на сайті Ради ЄС.

"11 липня Рада ухвалила рішення про укладення Угоди про асоціацію з Україною від імені Європейського Союзу. Це відбувається напередодні саміту ЄС-Україна в Києві 12 і 13 липня", - ідеться у повідомленні. 

У повідомленні відзначається, що це заключний етап процесу ратифікації, який дозволить розпочати повну імплементацію Угоди з 1 вересня 2017 року.

У Раді ЄС нагадують, що більша частина Угоди про асоціацію вже діє. Угода частково набула чинності з 1 вересня 2014 року, а її торговельна частина, глибока та всеохопна зона вільної торгівлі, тимчасово застосовується з 1 січня 2016 року.

"Укладення та набуття чинності Угоди надасть нового імпульсу співробітництву в таких областях, як сфера зовнішньої політики і безпеки, правосуддя, свобода і безпека (включно з міграцією), оподаткування, управління державними фінансами, наука і техніка, освіта та інформаційне суспільство", - ідеться у повідомленні. 

Робота над Угодою про асоціацію України та ЄС зайняла 10 років. 

Роботу над текстом Угоди було завершено у 2013 році, а її підписання відбулося вже у 2014 році – після Революції гідності.

Протягом 2014-2017 років Угоду ратифікували Верховна рада, Європарламент, а також національні парламенти усіх країн ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.