Росіяни в Римі планують прес-конференцію про "ДНР", посол заявив про провокацію

Середа, 12 липня 2017, 14:57

В Італії російські організації за підтримки італійських правих депутатів намагаються організувати в Римі прес-конференцію, присвячену діяльності так званої "Донецької народної республіки".

Про це заявив посол України в Італії Євген Перелигін в коментарі виданню La Valle Dei Templi.

Члени російської асоціації "РИМ" 12 липня планували організувати прес-конференцію у Палаццо Монтечіторіо, де проводить засідання Палата депутатів Італії (нижня палата парламенту). Росіяни також намагаються отримати підтримку депутатів від правої партії "Брати Італії".

"Організатори цієї провокації мають пам'ятати, що дестабілізуючі дії російських військ на Донбасі призвели до 13 тисячі жертв, в тому числі загибелі 10 тисяч цивільних осіб, а також два мільйони осіб вимушені були залишити свої домівки", - сказав Перелигін.

Він зазначив, що така прес-конференція виглядає ще більш серйозною провокацією через те, що проводиться напередодні третьої річниці катастрофи літака MH17, який був збитий привезеним з Росії зенітно-ракетним комплексом.

"Така "подія", звичайно, не допомагає і в просуванні Мінського мирного процесу, і не сприяє зусиллям міжнародного співтовариства, щоб знайти, в рамках міжнародного права, мирне врегулювання конфлікту", - зазначив він.

Перелигін звернувся до голові партії "Брати Італії" Джіорджіо Мелоні і закликав членів партії зробити об'єктивні та неупереджені оцінки щодо військової агресії Росії на Донбасі.

Він також нагадав, що проведення такого заходу відкрито протирічить позиції італійського уряду, який, як відомо, підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.