Глави земельних МВС Німеччини критикують плани Юнкера розширити Шенген

Субота, 16 вересня 2017, 14:57

Міністри внутрішніх справ федеральних земель Німеччини відхиляють пропозицію голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера розширити Шенгенську зону.

Зараз такий крок недоцільний, заявив міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус, повідомляє Deutsche Welle.

"Поки не стане зрозуміло, як організувати надійний захист європейських кордонів, ми не можемо приймати ще більше країн до Шенгенської зони", - вказав Пісторіус.

На його думку, зараз набагато важливіше стабілізувати Європу і ЄС та знову згуртувати європейські країни.

У пропозиціях Юнкера є певний потенціал, але окремі деталі цього плану слід піддати критичному аналізу, вважає глава МВС Саксонії Маркус Ульбіг.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррман впевнений, що розширення Шенгенської зони можливо лише після "дуже суворої перевірки" чергового кандидата.

Уже зараз в Шенгенській угоді беруть участь країни, "які не можуть і не хочуть належним чином захищати зовнішні кордони" ЄС. Як приклад такої країни Геррман назвав Грецію.

13 вересня Жан-Клод Юнкер, виступаючи в Європарламенті, запропонував розширити Шенгенську зону, включивши в неї Болгарію, Румунію і Хорватію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: